ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ

Τι πρέπει να γνωρίζετε για εμάς

111

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Κέντρο Movemed

Το κέντρο Movemed κατέχει σημαντική θέση στην ιατρική ιστορία της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης τόσο στη Λεμεσό όσο και στην Κύπρο. Πρωτοπόρος για την εποχή του ο Δρ. Νικόλας Χριστοδούλου, άνοιξε την κλινική το 1986 μετά από 12 χρόνια σπουδών στην Ιατρική, με εξειδίκευση και μετεκπαίδευση στην ειδικότητα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης όπως και της Αθλητιατρικής.

Ήταν ο πρώτος γιατρός με αυτή την ειδικότητα που ήρθε στην Κύπρο και παρέμεινε μόνος του για επτά χρόνια. Έδινε συχνά διαλέξεις στη Λεμεσό σε συνδέσμους γονέων για τη σκολίωση ή σε διάφορα σωματεία για προβλήματα της σπονδυλικής στήλης, ενημερώνοντας παράλληλα για τη νέα ειδικότητά του. Αναπτύχθηκε συνεργασία με τον ΓΣΟ για την εξέταση και θεραπεία των αθλητών στίβου της Λεμεσού, καθώς και με τα αθλητικά σωματεία Απόλλωνα, ΑΕΛ, Άρη και Ανόρθωσης για αντιμετώπιση προβλημάτων ποδοσφαιριστών, καλαθοσφαιριστών και πετοσφαιριστών. Η εκτέλεση ηλεκτρομυογραφημάτων βοήθησε στην ανάπτυξη συνεργασίας με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων τόσο από τη Λεμεσό όσο και από άλλες πόλεις, που παρέπεμπαν ασθενείς τους για ηλεκτρομυογραφική εξέταση.

Η χρήση ηλεκτρονικής πελματογραφίας από το 2003, και η συνεργασία με εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό, για την κατασκευή πελμάτων υψηλών προδιαγραφών, συνέβαλε στην ανάπτυξη συνεργασίας με διάφορους παιδιάτρους, ορθοπαιδικούς και γενικούς γιατρούς της Λεμεσού.

Το Κέντρο παρείχε από την έναρξη του ιατρικές υπηρεσίες από τον ιδρυτή του ιατρό καθώς και υπηρεσίες αποκατάστασης και φυσικοθεραπείας, με απασχόληση τριών φυσικοθεραπευτών και συνεργασία με άλλους επαγγελματίες υγείας. Από το 2009, όπου μπήκε στο δυναμικό της ομάδας και ο γυμναστής Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, το Κέντρο ξεκίνησε να παρέχει και υπηρεσίες rehabilitation training καθώς και μεγιστοποίησης απόδοσης.

Το 2016, μετά την ένταξη της Δρος Κατερίνας Χριστοδούλου Ματσούκα στην ομάδα μας, έγινε πλήρης ανακαίνιση του χώρου μας, αγορά νέων και εξειδικευμένων μηχανημάτων, καθώς και έναρξη συνεργασίας με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για διαγνωστικά υπέρηχα του μυοσκελετικού συστήματος.

Σήμερα το κέντρο αποτελεί το επιστέγασμα πολλών χρόνων έρευνας, εμπειρίας και επένδυσης τόσο σε ιατρικές γνώσεις αλλά και σε εξειδικευμένο προσωπικό. Με κέντρο τον άνθρωπο, η ομάδα μας είναι έτοιμη να προσφέρει λύσεις και θεραπείες για να σας απαλλάξει από τον πόνο και να βελτιώσει τη λειτουργικότητα και αρμονία των κινήσεων του σώματός σας.

35
ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
16000
ΑΣΘΕΝΕΙΣ
100000
ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Γνώση

Οι πολύτιμες ακαδημαϊκές γνώσεις της ομάδας μας, είναι βάσεις στις οποίες οικοδομείται το κέντρο μας, υπηρετώντας το λειτούργημα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης όπως και της Αθλητιατρικής.

Εμπειρία

Τα 35 χρόνια εμπειρίας και η συμμετοχή στον εκσυγχρονισμό του κλάδου και της ευρύτερης επιστήμης διασφαλίζουν την θεραπεία και αποκατάσταση των ασθενών μας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΜΑΣ

Ακεραιότητα

Προσεγγίζουμε με διαφάνεια, ειλικρίνεια και δεοντολογική συμπεριφορά τους ασθενείς μας.

Κατανόηση

Εξυπηρετούμε με ενσυναίσθηση και επιθυμία την ανακούφιση του πόνου και την θεραπεία των μυοσκελετικών προβλημάτων.

Ομαδικότητα

Συνεργαζόμαστε θέτοντας τους στόχους της εκάστοτε θεραπευτικής αγωγής ως προσωπικούς στόχους του κάθε ένα από εμάς.

Ευθύνη

Εξασφαλίζουμε γρήγορη και ορθή απόδοση των θεραπευτικών αγωγών με ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο μας.

ΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ

 • 1Δύο ιατρεία με όλο τον εξοπλισμό για κλινική ιατρική διάγνωση και φροντίδα από Φυσιάτρους
 • 2Συσκευές για νευροφυσιολογικό διαγνωστικό έλεγχο (πχ Ηλεκτρομυογράφημα και Ταχύτητες Αγωγιμότητας Νεύρων)
 • 3Συσκευή ηλεκτρονικής πελματογραφίας
 • 4Συσκευή διαγνωστικών υπερήχων μυοσκελετικού συστήματος
 • 5Συσκευή οζονοθεραπείας
 • 6Συσκευή κρουστικών κυμάτων (ESWT)
 • 7Συσκευές ηλεκτροθεραπείας
 • 8Συσκευές επιφανειακής και εν τω βάθει θερμοθεραπείας
 • 9Συσκευή θεραπευτικών υπερήχων
 • 10Συσκευές για λειτουργία «κλινικής πόνου» (οξέως, χρονίου και νευροπαθητικού πόνου)
 • 11Υλικά φυσικοθεραπείας για οξέα και χρόνια προβλήματα του μυοσκελετικού, νευρομυϊκού και καρδιοαναπνευστικού συστήματος
 • 12Όργανα φυσικοθεραπείας για τη χρήση ειδικών τεχνικών επανεκπαίδευσης κίνησης, επανεκπαίδευσης βάδισης και επανεκπαίδευσης ιδιοδεκτικότητας
 • 13Χώρο ασκήσεων εξοπλισμένο για να υποστηρίξει προγράμματα ασκήσεων αποκατάστασης
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ