ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ιατρική Ομάδα

Νικόλας Χριστοδούλου

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και σε ηλικία 5 χρόνων η οικογένεια του επέστρεψε στην Κύπρο. Κατέχει σπουδές Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα στη Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση, όπως και στην Αθλητιατρική. Μετεκπαιδεύτηκε στο Stocke Mandeville Hospital της Αγγλίας στην αποκατάσταση ασθενών με κακώσεις Νωτιαίου Μυελού. Επίσης, εκπαιδεύτηκε στην ηλεκτρομυογραφία, στο Radcliffe Infirmary του Oxford. Είναι Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από έρευνα σε νέες μεθόδους αντιμετώπισης οσφυαλγίας.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο το 1986, δημιούργησε το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Λεμεσού, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους ασθενείς του εδώ και 35 χρόνια.

Παράλληλα, είναι ο γιατρός των αθλητών στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια (Γ.Σ.Ο). Υπήρξε γιατρός για τις ποδοσφαιρικές ομάδες Απόλλων, ΑΕΛ, Άρη και άλλων ομάδων δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, καθώς και της ομάδας πετόσφαιρας την Ανόρθωσης.

Είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, τέως Πρόεδρος της Αθλητιατρικής Εταιρείας Κύπρου, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, πρόεδρος του κλάδου Αθλητιατρικής και τέως Πρόεδρος του κλάδου της ΦΙΑπ στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικών Ιατρών “UEMS”. Υπήρξε ιδρυτής και Πρόεδρος της Μεσογειακής Ένωσης Φυσιάτρων, πρώην Πρόεδρος και τώρα Επίτιμος Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού, πρώην Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και επί σειράν ετών οργανωτής του Ευρωπαϊκού προγράμματος Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης όλων των Κυπρίων Ιατρών.

Είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Οργάνωσε πολλά ιατρικά συνέδρια σε τοπικό, μεσογειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών εργασιών σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Έχει τιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικών Ιατρών με το «UEMS Gold Decoration of Honour», την ανώτατη διάκριση της UEMS, για την πολύτιμη συνεισφορά στην Ένωση. Είναι επίσης Life Fellow του European Board της ειδικότητας του.

Κατερίνα Χριστοδούλου Ματσούκα

Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1987 και αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Α’. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2010. To 2016 απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας στη Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση από το πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης μετά από 5 χρόνια ειδίκευσης.

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης της, ασχολήθηκε ενεργά με τη χρήση των διαγνωστικών υπερήχων στις μυοσκελετικές παθήσεις. Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και σεμινάρια για τη διάγνωση και αποκατάσταση μυοσκελετικών και νευρομυϊκών παθήσεων και αθλητικών κακώσεων. Επίσης, συμμετείχε σε σεμινάρια για τη χρήση διαγνωστικών υπέρηχων, κρουστικών κυμάτων, οζονοθεραπείας και μεσοθεραπείας.

Είναι εθνική ταξινομήτρια της Κυπριακής Ομοσπνδίας Καλαθοσφαίρισης για τους καλαθοσφαιριστές του μπάσκετ με αμαξίδιο.
Εργάζεται στο Κέντρο μας από το 2016.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ομάδα μας