Υπηρεσίες

Οζονοθεραπεία

Η οζονοθεραπεία είναι μία θεραπεία που χρησιμοποιεί μείγμα οξυγόνου και όζοντος (Ο2/Ο3) και μπορεί να εφαρμοσθεί σε διάφορες παθήσεις.

Έχει αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση, αυξάνει την αιματική ροή στα τριχοειδή αγγεία απελευθερώνοντας έτσι περισσότερο οξυγόνο στου ιστούς και ενισχύει τους μηχανισμούς επανόρθωσης του οργανισμού διεγείροντας το ανοσοποιητικό και αντιοξειδωτικό σύστημα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις αυχεναλγίας, οσφυαλγίας, κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου, σε μυοσκελετικά επώδυνα σύνδρομα και σε παθήσεις αρθρώσεων. Σε αυτές τις περιπτώσεις η χορήγηση του γίνεται με ΕΝΕΣΕΙΣ ενδομυϊκές, ενδοαρθρικές ή υποδόριες στην πάσχουσα περιοχή.

Η οζονοθεραπεία μπορεί να χορηγηθεί και με τη μέθοδο της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΥΤΟΜΕΤΑΓΓΙΣΗΣ. Εφαρμόζεται σε παθήσεις που θέλουμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα (όπως Νόσο Parkinson, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδή αρθρίτιδα), επικουρικά σε νεοπλασίες, σε αθλητές αλλά και σε υγιή άτομα που χρειάζονται τόνωση. Συνίσταται στη λήψη αίματος απο τον ασθενή σε ειδική φιάλη, το οποίο αναμειγνύεται με μείγμα οξυγόνου/όζοντος και επαναχορηγείται πίσω στον ασθενή. Συνολικά η διαδικασία της μεγάλης αυτομετάγγισης δεν ξεπερνά τα 25-30 λεπτά και είναι εντελώς ανώδυνη. Μπορεί να γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα με εξατομικευμένα πρωτόκολλα για κάθε άτομο.