Υπηρεσίες

Υπερηχογράφημα

Το υπερηχογράφημα είναι μία σύγχρονη μέθοδος απεικόνισης, που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στη διάγνωση και θεραπεία των μυοσκελετικών παθήσεων.

Απεικονίζονται τα μαλακά μόρια, όπως τένοντες, σύνδεσμοι, μύες, καθώς και οι αρθρώσεις των άκρων. Μπορούν να απεικονιστούν τενοντίτιδες, ρήξεις τενόντων ή συνδέσμων, θλάσεις μυών, ενδοαρθρικό υγρό, διαβρώσεις οστών, φλεγμονές θυλάκων, αλλά και γάγγλια, λιπώματα, κύστεις, αιματώματα και ασβεστώσεις.

Εκτός από τη χρήση του στη διάγνωση, το υπερηχογράφημα αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στην παρακολούθηση της εξέλιξης και της θεραπείας της κάθε πάθησης.

Το υπερηχογράφημα είναι ασφαλές, ανώδυνο και δεν περιλαμβάνει χρήση ακτινοβολίας ή μαγνητικού πεδίου. Το σημαντικότετρο πλεονέκτημά του, είναι ότι αποτελεί μία δυναμική εξέταση που επιτρέπει την απεικόνιση της πάσχουσας περιοχής σε πραγματικό χρόνο και με τον τρόπο αυτό αναδεικνύονται παθήσεις που δεν μπορούν να διαγνωσθούν στη θέση ηρεμίας.

Επιπρόσθετα, μπορούν να γίνουν θεραπευτικές εγχύσεις φαρμάκων και ουσιών με υπερηχογραφική καθοδήγηση, κάτι που ενισχύει τη σωστή και ακριβή τοποθέτηση της βελόνας στην πάσχουσα περιοχή, με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.